Du er her

Jenter

Publisert
1. juli 2008

– For jenter er så koselige, og følger kosens spilleregler. 1: Det er lov å prate uendelig mye om livet, frustrasjonene og tankene sine. 2: Det er ikke lov å sette spørsmålstegn ved det som blir sagt. Kritikk er tabu. De eneste brikkene du har lov til å flytte i kosespillet, er empati og støtte. For spillerne søker ikke nødvendigvis sannheten, bare bekreftelse på sin egen sannhet. Målet er forståelse, ikke forstyrrelse. Kosespillet kan være så kvelende at spillerne får pusteproblemer. Men alle vet at den som bryter reglene og bytter det sosiale limet av enighet og oppbackende løgner med et velment tupp i ræva, ryker rett ut. Dermed kaster vi bort utrolig mye tid. Snakker og snakker uten å komme av flekken, og må til psykolog for å utvikle oss.

Tonje Egedius i Aftenposten Amag 23.05.2008

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 7, 2008, side

Kommenter denne artikkelen