Du er her

Fotballpsykolog

HØY TEMPERATUR: Ikke bare, bare å være fotballdommer.

Foto: SCANPIX

Snytt, ranet, kjøpt og betalt. Dommer og psykolog Tom Henning Øvrebø (41) må grave dypt for å finne svar på hvorfor.

Å gå på jobb hver søndag for å bli skjelt ut? Én gang opplevde jeg å få applaus, men det var nok ironisk ment…

Siden 1980 har 41-åringen fra Oslo påtatt seg rollen som øverste leder i fotballkamper med svart drakt, fløyte og kortstokken klar i lommene. I det sivile er Tom Henning Øvrebø spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi med konflikthåndtering i arbeidsmiljøer som et av sine arbeidsområder. - Jo da, fotball handler mye om psykologi. Jeg ser på mange måter en fotballkamp som en konflikt mellom motstridende interesser. Uansett avgjørelse som tas, vil alltid noen være uenig, sier Øvrebø til NTB.

Trønderavisa.no 04.06.08

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 45, nummer 7, 2008, side

Kommenter denne artikkelen