Du er her

Artig krysning

Publisert
4. desember 2007

«De fleste lar være å krysse det store åpne. De holder seg langs kantene,» sier arkitekturpsykolog Oddvar Skjæveland til vår avis. Omtrent som Sjefen hjemme i dobbeltsengen, tenkte jeg litt ufint i mitt stille sinn før alvoret seg inn over meg …

Hva var det jeg hadde lest? Arkitekturpsykolog! Jeg lukket øynene. Åpnet dem, og leste avsnittet én gang til. Jo, det stemte. Skjæveland titulerte seg arkitekturpsykolog. Gutten hadde lest seg til psykolog i Bergen, med fordypning i organisasjon og arkitektur.

Dette gir samfunnet uante muligheter til å få «alle mann i arbeid», som Gerhardsen og partiet proklamerte i tiåret etter siste verdenskrig. Næringslivet har gode tider. Det bør være rom for det meste. Hvorfor skal psykologene ha fortrinn på artige krysninger? Hva med å få en bygningsgynekolog inn i teknisk etat? Jeg tror en slik person kunne satt fingeren på mange ømme punkter i en litt treg saksbehandling.

Torbjørn Svendsen i Rogalands Avis 30.10.2007

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 12, 2007, side

Kommenter denne artikkelen