Du er her

Fotopsykologi

Publisert
2. oktober 2007

Italienere er kreative og sensuelle, portugisere er vennlige og optimistiske, og ungarere er glade i livet. Dette er blant konklusjonene psykologen David Lewis har trukket etter å ha vurdert rundt 13 000 bilder av fotografer fra flere forskjellige europeiske land, melder BBC News. […]

– Vektleggelsen av naturens skjønnhet tyder på at et stadig økende antall europeere lengter etter en enklere livsstil. […]

Andre konklusjoner som ble trukket, var at britene er optimistiske og sikre på sin plass i verden, Frankrike er et sofistikert og nostalgisk land som iblant har problemer med å akseptere forandringer, mens dansker er lystige, optimistiske og mindre reserverte enn andre nasjonaliteter.

fotòpia.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 10, 2007, side

Kommenter denne artikkelen