Du er her

Kjærlighet

Publisert
1. juli 2007

Sjansen er stor for at du fremdeles husker den første forelskelsen din. Den første kjærligheten setter så dype spor i hjernen din at du neppe vil glemme den, skriver Ekstra Bladet.

Selv om du for lengst er over den første kjærligheten og er godt gift med en annen, vil et møte med den første forelskelsen få hormonene til å danse.

– Den tapte kjærlighetsstemme og berøring trigger trang og behov i det samme området av hjernen som blir påvirket av kokain, sier antropolog Helen Fisher ved Rutgers University, ifølge Ekstra Bladet.[…]

Mange som finner tilbake til sin første flamme, har vært gift i mellomtiden. Psykolog Nancy Kalish fra California State University undersøkte par som hadde blitt sammen med sin første kjærlighet etter flere år. Hele 63 prosent av disse hadde vært gift med andre før de møttes igjen. Før Internett-tiden gjaldt det samme bare 32 prosent. Google, Facebook og andre nettsider øker derfor sjansen for å finne tilbake til hverandre

side2.no 30.5.2007

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 7, 2007, side

Kommenter denne artikkelen