Du er her

Vold mot kvinner

Publisert
1. juni 2007

– For å kunne hjelpe må krigsofre få både materialistisk og psykisk hjelp. Det ene hjelper ikke noe uten det andre. Fokus på vold mot kvinner må bli bredere, og flere terapeuter må inn i bildet. Lokale ledere må også være med på å snakke om dette og forklare. I Bosnia gikk de muslimske lederne ut og ga kvinnene nærmest en heltestatus for alt de hadde gått igjennom. En voldtekt spiller på offerets følelse av delaktighet, og overgriperen får et overtak på offeret, derfor er anerkjennelse i det offentlige rom viktig. Mer forskning må også til, slik at vi kan forstå hvordan vi kan hjelpe, avslutter Skjelsbæk

Psykolog Inger Skjelsbæk i Nordstrands Blad 15.3.2007

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 6, 2007, side

Kommenter denne artikkelen