Du er her

Juksepsykolog

Publisert
1. juni 2007

Falske sykepleiere, leger og psykologer er et økende problem i Norge.

– Svindlerne kan deles inn i to grupper: Amatører og profesjonelle. Dessverre klarer vi nok bare å avsløre amatørene, sier Per Haugum, direktør i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) til Dagsavisen.

Ifølge SAFHs årsrapport prøver stadig flere å svindle seg til jobb i det norske helsevesenet ved å forfalske vitnemål og arbeidsattester. Og ikke alle blir tatt.

– Vi klarer ikke å avsløre dem som har kjøpt et falskt dokument som ser ekte ut. Vi vet ikke hvor mange dette gjelder, men er temmelig sikre på at noen av dem kan ha lurt oss og da også fått jobb i norsk helsevesen, sier Haugum til avisen.

dn.no 25.2.2007

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 6, 2007, side

Kommenter denne artikkelen