Du er her

Godtepsykolog

Publisert
28. februar 2007

Krokodillevitenskap er tydeligvis mangelfull ved Blindern. En epost ble sendt til en sosialantropolog, en psykiater og tre psykologer. Av dem var det bare én som faktisk kunne besvare følgende spørsmål.

Hvorfor vil folk så gjerne ha svart krokodille når alt tyder på at oransje og sorte smaker akkurat det samme?

Bedømmings- og beslutningspsykolog professor Knut Halvor Teigen har ikke den konkrete løsningen på dette, men i alle fall et par mulige teorier.

– Svart kan få krokodillen til å virke mer kompakt, kanskje tyngre, og antyder dermed at den er et mer konsentrert godteri, altså mer krokodillesmak per kubikkcentimeter, forklarer Teigen, og legger til at det også kan være assosiasjoner med lakris, tyrkisk pepper, salte frosker eller andre svarte godsaker som slår ut.

Universitas 19.1.2006

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 3, 2007, side

Kommenter denne artikkelen