Du er her

Bryter tabu

Publisert
28. februar 2007

Men det er tabu å synes at det ikke bare er hyggelig å være gravid. Man snakker ikke om det. Du er da ikkeen person som ikke liker å være gravid! Da er du vel ikke en fullverdig kvinne? Nei, du skal blomstre, du skal stråle og skinne, og ha tykt, vakkert hår og røde kinn! Du kjenner sikkert en eller annen superkvinne som har jogget i skogen og bakt boller i åttende måned. Så du tier stille. Og skyldfølelsen kommer krypende. Du skal jo være glad og lykkelig, men du er usikker og sliten. Du begynner å tvile på deg selv. Tanker og følelser som oppleves som tabuer kan føre mye smertemed seg. Ikke la skyldfølelsen over negative tanker og følelser bygge seg opp. La den ikke sette seg. La oss dele det som er vanskelig. La oss sammen bryte tabuene!

Psykolog Margrete Bondevik Brekke på barnimagen.com

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 3, 2007, side

Kommenter denne artikkelen