Du er her

Kurs

Publisert
1. januar 2007

Bergenspolitiet kurser kvinner i å forlate voldelige ektemenn. Kurset, som nå skal arrangeres for tredje gang, har til nå reddet 15 kvinner ut av voldelige forhold. Det er tidligere lensmann i Laksevåg og nåværende politiinspektør Harald Andersen som leder kurset sammen med to psykologer, skriver Bergensavisen.

– Å sette politifolk og psykologer til å lede et kurs sammen, hadde aldri vært gjort før. Når kvinnene fortalte hva de hadde vært utsatt for, ble jeg ofte flau på menns vegne. Det er mange psykopater blant oss, sier Andersen til BA.

Hittil er det bare Bergen som tilbyr slike kurs, men Rognvik håper modellen, som har en 100 prosent suksessrate, vil spre seg til resten av landet.

tv2.no 04.11.06

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 1, 2007, side

Kommenter denne artikkelen