Du er her

Antenner

Publisert
1. januar 2007

– Ledere får mindre korrektiver enn andre og blir ofte skrytt av uansett. Det svekker deres sosiale antenner og kan få dem til å flytte grenser

Dette mener psykolog og direktør Marit Warncke.

– Folk er stort sett veldig snille og blide mot deg som toppleder. Du får utrolig mye oppmerksomhet og blir sett overalt. Media er med i denne opphaussingen. I hvert fall inntil det går utforbakke.

Warncke tror derfor at det er uhyre viktig for ledere aktivt å skaffe seg skikkelige korrektiver, både blant medarbeidere og venner.

– Slike korrektiv ville kanskje redusert de største lønnspakkene noe. De kunne da blitt minnet om at likhetsprinsippet står veldig sterkt i Norge. Og det er faktisk noe vi har grunn til å være stolt over, mener Warncke.

– Det betyr at du selv ville sagt nei til en aksjeopsjon som ga mulighet for noen titalls millioner i gevinst?

– Det er mye penger. Jeg vet faktisk ikke hva jeg ville svart. La meg se. Hvis jeg sa ja måtte jeg kalkulert med at avisene ville skrive om meg noen uker. I så fall måtte jeg tenkt at; «Dette går nok over. Og dessuten er folk bare misunnelige».

– Men det ville vært vanskelig å snakke om viktigheten av lønnsmoderasjon og samfunnsansvar etterpå?

– Jo, da ville jeg hatt et forklaringsproblem.

Bergens Tidende 26.11.06

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 1, 2007, side

Kommenter denne artikkelen