Du er her

Upålitelige tester

Publisert
10. oktober 2006

– Ville du ha sluppet en snekker løs på huset ditt hvis metermålet hans varierte mellom 80 og 120 cm?

Det bildet bruker Gudrun Haan, psykolog og spesialrådgiver i meierigiganten Tine, for å illustrere kvaliteten på mye av det verktøyet som brukes til personlighetstester i norsk arbeidsliv. Hun er ikke alene om å være skeptisk.

– Dette har lenge vært et uregulert marked. Faktisk er det fritt frem for hvem som helst å snekre sammen spørsmål på kjøkkenbenken og selge det som et seriøst produkt, sier [professor i psykologi ved Universitetet i Bergen] Gro Mjeldheim Sandal.

Aftenposten forbruker.no 19.08.06

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 10, 2006, side

Kommenter denne artikkelen