Du er her

Phillethriller

Publisert
27. oktober 2006

Dr. Phil ble i 2004 saksøkt av tre misfornøyde kunder, som hevdet diettpillene i Dr. Phils Shape Up-serie bare var humbug.

Den 56 år gamle tv-psykologen kastet seg på slankemarkedet i 2003 og lanserte serien Shape Up, som inkluderte milkshaker, sjokolader og multivitaminer. Produktene ble solgt blant annet på Wal-Mart, og slankeplanen gikk blant annet ut på at en måtte ta 22 piller daglig. Det tilsvarte utgifter på nærmere 800 kroner måneden.

Ifølge emballasjen inneholdt pillene «vitenskapelig beviste ingredienser som får deg til å endre atferden til å ta kontroll over vekten din».

Tirsdag inngikk partene et forlik verdt 10,5 milioner dollar (rundt 69 millioner kroner). Henry H. Rossbacher, som er advokaten til de fornærmede, sier til Reuters at et fond vil opprettes med 6 millioner dollar i andre vitaminer og 4,5 millioner i erstatning til alle som har rett til det. Det vil si at alle som kan bevise at de kjøpte produktene før 1. juli, er berettiget til erstatning.

side2.no 26.09.06

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 11, 2006, side

Kommenter denne artikkelen