Du er her

Risikabelt

FOTO: LARS O. FLYDAL

– Min far advarte alle mot å bli musiker. Det var for risikabelt. Jeg var den av søsknene som slettes ikke ble forbundet med musikk. Da far presenterte meg for andre, sa han at her er Ola, han er en kremmersjel og kommer til å gjøre det godt i livet.

– At jeg likevel ble engasjert i musikk, skyldes tilfeldigheter. Da mor døde, fant jeg masse noter i eplekasser på loftet. Jeg skjønte at dette var noe, men ikke hva. Jeg inviterte Henning Sommerro, og han sang seg gjennom materialet. Jeg ble fullstendig bergtatt og fikk nesten som et kall der på loftet i Kristiansund.

Psykolog Ola Bræin som har gitt ut bok med folkemusikk fra faren Edvard Bræins etterlatte samlinger til Vårt Land

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 7, 2006, side

Kommenter denne artikkelen