Du er her

Ordentlige reaksjoner

Uka i den malawiske familien, sammen med Leni, Annie, Daniel og alle de andre, gjorde dypt inntrykk på Alf. For første gang har han fått ordentlige reaksjoner på det han har opplevd etter at han er kommet hjem. Plutselig kan tårene renne og kroppen skjelve. Rådet fra Plan Norge og venner er å «snakke med noen», men han vegrer seg likevel litt. – Jeg er 33 år og halvveis i livet. Det er første gang jeg virkelig merker at noe er tøft å takle. Og så skal jeg liksom gå til psykolog fordi jeg har sett hvordan andre mennesker faktisk har det? Det føles jo litt feigt. Jeg kommer nok ikke til å gi meg.

Fotograf Alf Berg til Hamar Dagblad

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 7, 2006, side

Kommenter denne artikkelen