Du er her

Kreativitet

– En del mennesker er også svært opptatt av sitt image. De vil framstå som kreative, og må derfor bruke alle typer hippe klær, røff frisyre og kule solbriller. Men alle andre i samme sjanger har det samme utseende, så det er ikke så kreativt. Kreativitet er hva man tenker og gjør, ikke hvordan en ser ut. En bonde i kjeledress og en grå kontorist kan ha spennende tanker og ideer. Vi må ikke la oss lure av de hippe. Noen kan nok bli lurt til å ansette folk som ser kreative ut. Men i stedet for å se på utseende, kjør heller noen kreativitetstester og se om de virkelig klarer å løse problemer på kreative måter.

Psykolog Gro Ellen Mathisen til Ukeavisen Ledelse

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 7, 2006, side

Kommenter denne artikkelen