Du er her

Grensesetting

Psykolog Reidar Thyholdt mener det er fornuftig og effektivt at politiet i Fana aksjonerer mot skoler der de vet det foregår salg av narkotika.

– Aksjonene som er gjort i fellesskap mellom politiet og de videregående skolene i Fana, er kloke. Forebyggende arbeid alene har liten effekt. Bare sammen med nødvendige kontroller og reaksjoner har dette funksjon, sier Thyholdt. Han reagerer på rusekspert Erling Pedersens uttalelser i gårsdagens BT om at razziaene er skremselspropaganda uten effekt. – Slike aksjoner er ikke propaganda. Det er handling. Politiet gjør jobben sin, og tar ansvar i forhold til at dette faktisk er illegale stoffer. Det er viktig at samfunnet setter slike grenser, mener Thyholdt.

Bergens Tidende

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 7, 2006, side

Kommenter denne artikkelen