Du er her

Psykolog / psykolog­spesialist

St. Olavs Hospital, Avd. for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri

St. Olavs hospital - Universitetssykehuset i Trondheim - er ett av tre sykehusforetak i Helse Midt-Norge. Hovedtyngden av virksomheten er lokalisert i Trondheim der vi har et av Europas mest moderne sykehusanlegg. Sykehuset er bygd integrert med Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, og her arbeider klinikere, forskere og studenter side om side. St. Olavs hospital har ca. 10 500 ansatte og et brutto budsjett på 10 milliarder kroner. Det er en målsetting at arbeidsstyrken gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle som er kvalifiserte til å søke hos oss, uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Mer informasjon finnes på www.stolav.no (Arbeidsgiver ønsker ikke å bli kontaktet av telefonselgere)

Avd. for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri er organisert som en av 4 avdelinger under Klinikk Psykisk Helsevern – Allmenn, Rehabilitering og sikkerhet.

Avd. for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri med ca. 190 ansatte har sin mangeårige kompetanse og erfaring på personer med voldsproblematikk og omfatter 3 seksjoner: Seksjon nasjonale rettspsykiatriske funksjoner med Sentral Fagenhet for dømte til tvungen omsorg med 5 sengeplasser, som har landsdekkende funksjon som ledd i strafferettslig særreaksjon for psykisk utviklingshemmede og Nasjonal Enhet for rettspsykiatrisk sakkyndighet som yter landsdekkende tjenester til påtalemyndighet i forbindelse med oppnevning av rettspsykiatriske sakkyndige i straffesaker og bidrar til utvikling av norsk rettspsykiatri.

Seksjon Regional Sikkerhetsavdeling for pasienter med alvorlig psykisk lidelse og særlige utfordringer knyttet til sikkerhet, med 16 sengeplasser. Har ansvar for Helseregion Midt-Norge.

Seksjon forskning og poliklinikk med Regionalt Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri, som har tett samarbeid med NTNU v/Institutt for psykisk helse og Institutt for psykologi og deltar i SIFER-nettverket. Poliklinikken omfatter Sinnemestring, Tverretatlig konsultasjonsteam ved alvorlig vold i nære relasjoner, Fengselspoliklinikk, BASIS (Behandling av seksuallovbruddsproblematikk i spesialisthelsetjenesten ) og Det finnes hjelp, som er et tilbud til voksne som har seksuell interesse for barn og som ønsker hjelp til å unngå å handle på denne interessen.

I avdelingen for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri opprettes 1 x 100 % stillinger eller 2 x 50% som psykolog/psykologspesialist knyttet til det nyetablerte landsdekkende behandlingstilbud Det finnes hjelp. Personer med særlig relevant kompetanse og erfaring/Høyskoleutdanning kan også søke. Det er mulighet for å kombinere med andre deltidsstillinger, for eksempel ved avdelingen.
 

Arbeidsoppgaver

  • Du skal bistå avdelingen med å etablere og drifte Det finnes hjelp, et landsdekkende behandlingstilbud til personer som står i fare for å begå seksuelle overgrep mot barn etter modell utarbeidet av Helsedirektoratet.
  • Du har ansvar for poliklinisk behandling, utredning, pasientvurdering og fagutvikling i samarbeid med andre polikliniske tilbud ved avdelingen.
  • Du skal bidra i avdelingens arbeid knyttet til følgeforskning, fagutvikling, undervisning og konsultasjon/veiledning, særlig knyttet til behandlingstilbudet.
  • Du må kunne bidra ved avdelingens øvrige polikliniske tilbud ved behov
  • Du skal bidra til å kunne dekke funksjoner innen avdelingen på tvers av seksjonene, ved ferier, permisjoner, sykefravær og vakanser.

Kvalifikasjoner

  • Du har kunnskap om fagområdene i psykisk helsevern, nærmere bestemt sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri og det er ønskelig med erfaring fra arbeid innen sikkerhetspsykiatri og/eller arbeid med innsatte og/eller seksualovergripere og eller annen relevant erfaring.
  • Du har erfaring fra poliklinisk virksomhet.
  • Du har forskningserfaring.
  • Med hjemmel i Psykisk Helsevernloven kapittel 4A-7 kreves politiattest ved tilsetting. Politiattesten skal ikke være eldre enn 3 måneder

Personlige egenskaper

  • Du har interesse for avdelingens virkefelt og evner til å lære deg nye behandlingsmetoder.
  • Du skal bidra positivt til et godt og trygt arbeidsmiljø og viser personlig egnethet for å jobbe selvstendig og målrettet.
  • Du evner å samarbeide og jobbe i team samt bygge relasjoner.
  • Du har meget god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk.
  • Plettfri vandel

Vi tilbyr

  • Et bredt faglig miljø med muligheter for faglig utvikling, veiledet forskning, prosjektarbeid, rettspsykiatriske oppgaver og konsulenttjenester overfor Kriminalomsorgen og rettsvesen
  • En arbeidsplass med høyt faglig nivå og trivelig arbeidsmiljø 
  • Opplæring i aktuelle risiko- og utredningsverktøy, samt behandlingsmodell gjennom Helsedirektoratet, samt lokal og internasjonal veiledning
  • Lønn i henhold til gjeldende overenskomster
  • For ansatte i avdelingen gjelder lokale særordninger mht lønn og fritidskompensasjon
  • Offentlig pensjonsordning og forsikringsordninger i KLP med gunstige lånevilkår og banktjenester
     

Kontaktinformasjon

Olav Burkeland, Konst. seksjonssjef, tlf. 415 04 471
Antje Gross-Benberg, Avdelingssjef, tlf. 984 08 238

Lenke til annonse
Søk på stillingen
 

Søknadsfrist
29. september 2021