Sex og svik i terapi Jubileumspodden #2

Heidi Wittrup Djup (Foto: Foto: Thomas Brun, NTB), Heidi Helene Sveen (Foto: privat), Håkon Ruud (Foto: privat), Mette Garmannslund (Foto: RVTS Vest)

Gjester: Håkon Ruud, Heidi Helene Sveen og Mette Garmannslund 

Programvert: Heidi Wittrup Djup

Gjennom årenes løp er det avslørt alvorlige tilfeller der psykologer har begått seksuelle overgrep mot klienter. Slike saker ble særlig diskutert i fagmiljøet på 1990-tallet, initiert av nyhetsmedier og en skandale som førte til at Psykologforeningens leder måtte gå av. Men psykologer har fortsatt krenkelsene, selv om oppslagene har vært færre. Hvorfor klarer vi ikke stoppe dem? Hva er det som gjør at psykologer begår seksuelle grenseoverskridelser, og hvordan kan det forebygges?

Les også

Seksuelle grenseoverskridelser i terapirommet

 

Du kan også finne Psykologtidsskriftet mellom linjene her

Kommenter denne artikkelen