Overtar cyberspace psykologien? Jubileumspodden #6

June Lystad, Tine Nordgreen og Gaute Godager (Foto: privat)

Gjester: Tine Nordgreen, June Lystad, Daniel Vethe, Gaute Godager

Programvert: Heidi Wittrup Djup

Psykologien har i mange tiår vært gjenstand for digitalisering. På 60-tallet fantes robotpsykologen Eliza som delvis kunne etterligne terapeutens svar til en klient. Siden har utviklingen vært enorm. I dag utvikles stadig nye verktøy og digitale plattformer som kan brukes som supplement eller erstatning for tradisjonell ansikt-til-ansikt-terapi. Slik kan vi nå flere eller andre brukere på en effektiv, målrettet og kostnadsbesparende måte. Men hva er de etiske og organisatoriske slagsidene? Og risikerer vi at teknologien i fremtiden vil erstatte behovet for psykologer?  

Les også

Psykologer og cyberspace

 

Du kan også finne Psykologtidsskriftet mellom linjene her

Kommenter denne artikkelen