Kjønnsinkongruens og kansellering Jubileumspodden #5

Heidi Wittrup Djup (Foto: Foto: Thomas Brun, NTB), Martin Rosmo Hansen (Foto: privat) og Asle Offerdal (Foto: privat)

Gjester:  Martin Rosmo Hansen og Asle Offerdal

Programvert: Heidi Wittrup Djup

I 2020 ble diagnosen transseksualisme erstattet med begrepet kjønnsinkongruens og fjernet fra kapittelet om psykiske lidelser i ICD-10. Likevel har personer med kjønnsinkongruens ofte behov for helsehjelp. De representerer også en gruppe som blir møtt med patologiserende holdninger. Fagfeltet preges av følelser, holdninger og stor uenighet. Er det mulig å ha kloke, faglige diskusjoner som driver forståelsen og tjenestetilbudet fremover, eller risikerer vi å henfalle til fordommer, skyttergraver og kansellering av meningsmotstandere?

Les også

Hever fanen for fri kjønnsflyt

Å behandle den andre som objekt

Vi trenger mer enn Gullestads kunnskap

Å tie eller ikke tie i akademia

 

Du kan også finne Psykologtidsskriftet mellom linjene her

Kommenter denne artikkelen