Du er her

Ingen videoløsning før påske

KREVENDE Ingen videoløsning på plass i psykisk helsevern på Ahus før etter påske, ifølge direktør for divisjon psykisk helse Øystein Kjos. Foto: Ahus

Det tar tid før alle pasienter i psykisk helsevern på Akershus universitetssykehus får videoterapi. - Det er krevende å få levert utstyr raskt, ifølge direktøren for psykisk helsedivisjonen.

Publisert
3. april 2020

Psykologtidsskriftet skrev den 1. april at Akershus universitetssykehus ennå ikke har lagt til rette for videokonsultasjoner i psykisk helsevern.

Direktør for divisjon psykisk helse Øystein Kjos ved Ahus fortalte til Psykologtidsskriftet at muligheten for å gjennomføre videokonsultasjoner planlegges implementert i disse dager.

– Det gjenstår testing av den valgte løsningen før den kan rulles ut i hele divisjonen, opplyste Kjos i en e-post.

Det er rundt 10 000 ansatte ved sykehuset, 2200 av dem jobber i psykisk helsevern, opplyser sykehuset til Psykologtidsskriftet. 500 medlemmer i Norsk psykologforening oppgir at de jobber ved Ahus, ifølge foreningen.

Psykologforeningens president Håkon Skard sa til Psykologtidsskriftet den 2. april at han ikke var fornøyd med situasjonen på Ahus, men oppfordret psykologene til å være kreative og finne gode løsninger under de gjeldende smittevernreglene.

Pressemelding: Før påske

Den 2. april sendte Ahus ut en pressemelding om at sykehuset nå starter med videokonsultasjoner.

«Løsningen skal nå tas i bruk ved Barne- og ungdomsklinikken og innen Psykisk helsevern før påske», heter det i pressemeldingen.

I etterkant av pressemeldingen fra Ahus har Psykologtidsskriftet spurt divisjonsdirektør Øystein Kjos om han kjenner seg igjen i pressemeldingen fra i går om at Ahus nå har videoløsning. Vi ba ham også si litt om hvordan Ahus på kort tid fikk til videoløsning for behandlere i psykisk helsevern. I tillegg spurte vi om det er ansattes private datamaskiner som nå har videoløsningen, eller om Ahus har sørget for jobb-maskiner til alle.

Divisjonsdirektør: Etter påske

– Vi starter med å ta i bruk den skisserte løsningen i våre distriktspsykiatriske sentre (DPS) etter påske, riktignok i begrenset grad, svarer direktør for divisjon psykisk helse Øystein Kjos i en e-post via pressesjef Geir Boye Lindhjem.

Årsaken er, ifølge Kjos, at de ennå ikke har fått tilstrekkelig utstyr, som kamera og mikrofoner.

– Divisjon psykisk helsevern er en stor divisjon med mange geografiske lokasjoner og mange ansatte. Det er krevende å få levert dette utstyret raskt i disse tider.

TILLITSVALGT Iselin Sætre er psykologspesialist og foretakstillitsvalgt i Norsk psykologforening på Ahus. Foto: Hege Sandsengen

Psykologspesialist og foretakstillitsvalgt i Norsk psykologforening på Ahus Iselin Sætre jobber ved Enhet for gruppeterapi på Nedre Romerike DPS.

– Det oppleves som særlig utfordrende å skulle gjøre vurderinger og utredning av nye pasienter på telefonen, og vi tror at videokonsultasjon kan bli et viktig bidrag til dette arbeidet, sa hun til Psykologtidsskriftet den 1. april.

Hun kommenterer de nye opplysningene fra divisjonsdirektør Øystein Kjos slik:

– Jeg er veldig fornøyd med signalene om at en løsning er på gang, og jeg håper det betyr at den brettes ut og kan tas i bruk av alle behandlere i psykisk helsevern så raskt som mulig.

Kommenter denne artikkelen