Du er her

- Setter standarden for norske fagtidsskrifter

2019-årgangen av Psykologtidsskriftet

Psykologtidsskriftet er kåret til Årets tidsskrift for 2019 av Norsk Tidsskriftforening.

Publisert
20. mars 2020

Juryen mener at Psykologtidsskriftet kjennetegnes av «et redaksjonelt mot og vilje til å si noe viktig.» De legger til at tidsskriftet klarer den krevende oppgaven det er å være relevant utenfor egen profesjon, og at redaksjonen uredd går inn i den pågående politiske debatten.

Slik setter Psykologtidsskriftet standarden for norske fagtidsskrifter, ifølge juryen.

Psykologtidsskriftets reportasjer om psykisk helse i kommunene har begeistret juryen: «Her blir journalistene sendt til sine hjemkommuner for å bore i et vepsebol av prioriteringer, kommunesammenslåinger og helsereformer som planlegges ovenfra.»

Den første reportasjen sto på trykk i mars 2019, den siste i september. Da hadde Psykologtidsskriftet besøkt Lenvik i nord, Strand i vest, Lillesand i sør og Bærumi øst. Redaktører og journalister snakket med PPT-rådgivere, ungdom, kommunepsykologer, kommuneleger, byråkrater, forskere, pasienter og flere til. Utallige NOU-er, Stortingsmeldinger og folkehelseprofiler var lest som forberedelser og bakgrunnsmateriale.

Juryen har bestått av Vidar Røeggen (Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet), Geir Arne Skomsøy (Designfaglig rådgiver), Andreas Wiese (Rådgiver), Ellen Krystad (Tekstkonsulent i Gyldendal Norsk Forlag) og  Cecilia Ekstrøm (Leder HumSam-biblioteket ved Universitetet i Oslo).

Deres begrunnelse lyder:

«I 2019 setter Tidsskrift for Norsk psykologforening standarden for norske fagtidsskrifter. Å være relevant utenfor egen profesjon er krevende nok, men også andre forhold imponerer juryen. Utgivelsene kjennetegnes av et redaksjonelt mot og vilje til å si noe viktig. Vi begeistres av reportasjene fra den lokale valgkampen. Her blir journalistene sendt til sine hjemkommuner for å bore i et vepsebol av prioriteringer, kommunesammenslåinger og helsereformer som planlegges ovenfra. På eksemplarisk vis går fagtidsskriftet uredd inn i den pågående politiske debatten. Dette er årets tidsskrift.»

Prisen er støttet av Tidsskriftforeningen, Norsk journalistlag, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Kommenter denne artikkelen