Du er her

Buskerud ønsker Håkon Skard som president i Psykologforeningen

Lokallaget i Buskerud har nominert Håkon Skard som sin kandidat til toppvervet i Norsk psykologforening.

Publisert
18. februar 2019
Even Rognan ønsker endring i Norsk psykologforening. Foto: psykologforeningen.no

– Vi ønsker etter 12 år fornyelse i presidentskapet og en kursendring som innebærer nytt blikk på utfordringene i spesialisthelsetjenesten. 

Slik begrunner leder Even Rognan i Psykologforeningens lokalavdeling i Buskerud hvorfor de enstemmig har vedtatt å nominere Håkon Skard som kandidat til presidentvervet i Psykologforeningen. Rognan opplyser at nominasjonen er sendt til valgkomiteen.

– Vi mener Psykologforeningen trenger en som har nær kjennskap til dagens situasjon og en som ønsker å prioritere dette høyere. Skard har en bred og tillitvekkende bakgrunn og fremstår som den riktige kandidaten, fortsetter Rognan.

To for Skard

Buskerud lokalavdeling følger dermed i samme spor som Oslo-avdelingen. Mandag 11. februar ble Håkon Skard nominert av Oslo. De andre avdelingene har foreløpig ikke avsluttet sine nominasjonsprosesser.

Nominasjonen av Håkon Skard som presidentkandidat vil føre til kamp om presidentvervet, fordi nåværende president Tor Levin Hofgaard ønsker gjenvalg. Han har kommentert nominasjonen av Skard på e-post via kommunikasjonssjef Karsten Brekne Karlsøen:

– Det er veldig bra for Norsk psykologforening at valgkomiteen har mange gode kandidater å velge mellom. Jeg har sagt at jeg ønsker gjenvalg, og så blir det selvfølgelig opp til medlemsdemokratiet å avgjøre dette på landsmøtet 22. november.

Hofgaard ble valgt som president i 2007.

Norsk psykologforenings lokalavdeling i Oslo har nominert Håkon Skard (40) som sin kandidat til presidentvervet i Psykologforeningen.

Vil ha kursendring

Psykologforeningen bør endre kurs for å sikre at landets befolkning har et forsvarlig behandlingstilbud, skriver Håkon Skard i et debattinnlegg der han forklarer hvorfor han ønsker å bli Psykologforeningens øverste leder.

Professor emeritus i helsepsykologi og tidligere assisterende direktør i Folkehelseinstituttet Arne Holte har stilt dette spørsmålet på twitter til Håkon Skard:

– Oslo NPFs presidentkandidat vil ha bedre rammer for behandling. Vi kan ikke behandle oss ut av psykisk helseutfordringen i landet. NPF har prioritert forebygging blant barn og unge. Hva vil Skard gjøre med rammene for universell psykisk helsefremmende og forebyggende virksomhet?

Dette er ikke et spørsmål om enten/eller, svarte Skard:

– Noen kom for sent til forebyggingstoget, deres behov må også sees. Redusert tilbud i PHV risikerer også å ta opp ressurser i kommunene som ellers burde gå til forebygging.

Sentralstyret

Lokallaget i Buskerud har også enstemmig nominert Aksel Lindstad som kandidat til sentralstyret i Psykologforeningen og fylkeslagsleder Rognan begrunner dette slik:

Aksel Lindstad er kandidat til sentralstyret i Psykolog-foreningen. Foto: psykologforeningen.no

– Lindstad har på tross av ung alder vært teamleder og fylkeslagsleder over flere år. På flere arenaer har han vist god iverksettingsevne, og formidler sitt engasjement til kolleger godt. 

Psykologforeningens landsmøte avholdes fra 20. til 22. november 2019.

Kommenter denne artikkelen