Du er her

Aktuelt

Publisert
5. november 2014

Psykologisk eller nevrologisk?

I vinter blir det opprettet fagnettverk for anfallslidelsen psykogene nonepileptiske anfall (PNES). Pasientene blir utredet nevrologisk, men blir henvist til behandling i psykisk helsevern. For å øke kompetansen og skape felles forståelse for diagnosen, som stadig forveksles med epilepsi, har Norsk Epilepsiforbund tatt initiativ til å opprette fagnettverket, forteller forbundets generalsekretær Henrik Peersen til Psykologtidsskriftet. Det første møtet blir på Psykiatriveka i mars neste år, og interesserte kan ta kontakt med Epilepsiforbundet for mer informasjon.

Pårørende satte norgesrekord

Aldri har så mange pårørende av psykisk syke vært samlet på ett sted. Det skjedde ved Gardermoen i midten av oktober da Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP) hadde invitert pårørende, politikere, journalister og fagfolk til konferanse. 120 pårørende deltok. – Dette er rekord. Vi har jobbet for å organisere pårørende bedre, det begynner vi å se resultater av. Målet er en anstendig pårørendepolitikk i Norge, sier landsleder Anne-Grethe Terjesen til Psykologtidsskriftet.

Film om Yalom

Nå kan du se film om og med den verdenskjente amerikanske forfatteren, psykoterapeuten og eksistensialisten Irvin D. Yalom. Filmen, som har fått tittelen «Yalom’s cure», har norgespremiere 4. november på Schizofrenidagene i Stavanger. Det er psykolog Vidar Steffensen som har kjøpt rettighetene til å vise filmen i Norge og USA. Han sier at planen er å få filmen ut på Netflix og DVD på nyåret. Flere av Yaloms bøker er oversatt til norsk, blant annet Da Nietzsche gråt. Boka er også filmatisert.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 51, nummer 11, 2014, side 947

Kommenter denne artikkelen