Du er her

Psykologien i lomma

Er du klar over at du kan lese Tidsskrift for Norsk Psykologforening på smarttelefon, iPhone, og nettbrett? Nye utgaver blir lagt ut på nettet den 5. i hver måned, og fungerer godt på alle elektroniske plattformer.

Publisert
5. mars 2011

Som abonnent eller medlem i Psykologforeningen kan du logge deg inn via www.psykologtidsskriftet.no og få tilgang til hele Tidsskriftet fra det øyeblikket det ligger ute på nettet. Stoff som er eldre enn seks måneder, er fritt tilgjengelig for alle.

Scenario 1

Du jobber som psykolog på et familievernkontor, og skal ha en samtale med et foreldrepar som etter lengre tids terapi ser ut til å ville gå fra hverandre. Leste jeg ikke noe i Tidsskriftet av Lars Smith om dette en gang? tenker du. Noe med åtte råd for å sikre barna en best mulig tilknytning ved samlivsbrudd, eller noe sånt … Før klientene kommer, har du ti ledige minutter. Du kunne selvsagt ha sjekket rådene på pc-en, men så er det det at du må så veldig på do. Et øyeblikk står du i kontordøra og nøler, frem og tilbake, toalettet eller pc-en? Plutselig slår det deg: Du trenger ikke velge! Godt installert på ringen finner du frem smarttelefonen, logger inn på nettsidene våre og leser deg kjapt opp på Smiths artikkel «Tilknytning og omsorg for barn under tre år når foreldre går fra hverandre».

Scenario 2

Du sitter på bussen på vei til medarbeidersamtale. Du nærmer deg pensjonistenes rekker – om ikke med stormskritt, så i alle fall ubønnhørlig – og ønsker å ta en prat med lederen din om hvorvidt det er mulig å fortsette å jobbe selv om du fyller 67 til neste år. Tanken har spøkt litt i bakhodet i det siste, men sant å si synes du at dette som har å gjøre med pensjonsreformen, folketrygd, inntektsprøving og forskjellen på alderspensjon og tjenestepensjon, er heller forvirrende. Heldigvis har du iPad-en liggende i veska. Du drar den frem der du sitter og finner frem til artikkelen «ABC om arbeid etter fylte 67 år» fra Psykologtidsskriftets juniutgave i 2010. Fem minutter senere trykker du på stoppknappen og går av, oppdatert og godt forberedt til den kommende samtalen.

1000 artikler

Dette er bare to av uendelig mange mulige scenarioer for hvordan man i det daglige kan ha nytte av Tidsskriftets nettversjon – via smarttelefon og nettbrett, så vel som pc-en. Skal du bytte jobb og begynne i et nytt felt? Les deg opp via nettsidene våre. Har du vært i permisjon og kjenner deg litt rusten i fagkanten? Logg deg inn og la deg opplyse. Kombinasjonen av muligheter for avansert søk i artikkelbasen vår og «vandring i faget» via emneordkategorier gjør det lett å finne frem.

Vi er den ledende fagbasen for psykologisk forskning på norsk. I skrivende stund ligger det 956 artikler ute på nettet. Dette er bare det som har stått på trykk fra slutten av 2006 til i dag. I løpet av året vil vi legge ut eldre stoff helt tilbake fra 2000. Og hver måned kommer det mer.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 3, 2011, side 283-284

Kommenter denne artikkelen