Du er her

Helsebiblioteket – nesten som nøkkelen til Provence …

Jeg har nettopp oppdaget nytten av nettsiden helsebiblioteket.no samt gleden ved å bruke den. Nettsiden har oppdatert fagkunnskap for norsk helsepersonell.

Publisert
1. august 2007

Foto: Arne Olav L. Hageberg

Tidligere forsøk på innlogging har ikke vært like vellykkede for meg. Om innloggingsrutinen er bedret, vites ikke. Jeg vet bare at dersom en gjør som det står på siden og ikke forsøker å fortolke alle tekstene der, får en adgang til tidsskrifter og databaser som er reservert for autorisert helsepersonell. Men før en kommer så langt, kan noen av beskjedene virke forstyrrende på enkelte av oss.

Nettsiden inneholder en «Registrer deg her»-boks. Over denne boksen står følgende beskjed: «Ønsker du tilgang til tidsskrifter og databaser hjemmefra eller når du er på reise? Da kan du registrere deg ved å fylle ut registreringsskjemaet.» Skal man ikke på reise, men bare ønsker adgang fra sin egen kontor-pc, kan dette for noen av oss være et signal om at «det er ikke her du skal klikke». Hvis man altså er litt for rask og ikke tilstrekkelig utforskende, kan dette i stedet føre til et klikk til ens private snarvei til tunnelsyn. Men fortvil ikke. De få av oss dette gjelder, kan lese videre nå. Det er så enkelt som å følge anmodningen om å registrere seg. Den gjelder nemlig alle, også de som skal holde seg i ro. Og det er da du får adgang. Slik gjøres det:

1. Søk frem siden www.helsebiblioteket.no
2. Klikk på «Logg inn». Liten boks viser «Registrer deg her».
3. Overse de to linjene over, og klikk på boksen.
4. Du kommer inn i «Registreringsskjema – Steg 1 av 2» og får tilbud om å merke av på Jeg er registrert i Helsepersonellregisteret. Merk av Dersom du kjenner helsepersonellnummeret (Hprnr) ditt, kan du klikke «Neste» og fylle ut registreringsskjemaet.
5. Hvis du ikke kjenner ditt Hprnr, klikker du på lenken http://www.safh.no/hpr/main.html
6. Dersom du får spørsmål om du vil gå til en sikker side, svarer du ja. Du blir bedt om å skrive inn fødselsnummeret ditt.
7. Gjør det og «Send forespørsel». Hprnummeret ditt kommer opp.
8. Notér det, eller kopier det. Du trenger det for å fylle inn registreringsskjemaet.
9. Lukk vinduet med Hprnr. Du står nå i «Registreringsskjema – Steg 1 av 2». Resten går av seg selv, men siden jeg nå først er i gang:
10. Sjekk at du har merket av at du er registrert i Helsepersonellregisteret.
11. Klikk «Neste».
12. Fyll inn registreringsskjemaet og velg deg et passord med minst 8 tegn bestående av både bokstaver og siffer.
13. Klikk «Registrer».

Du får beskjed om at du vil motta bekreftelse av brukernavn og passord på epost. Nå kan du logge deg inn på helsebiblioteket. no

I tillegg til databaser, emnebibliotek og en rekke tidsskrifter som er åpne for alle, er nå samtlige tidsskrifter etc. som tidligere var merket med nøkkel, også tilgjengelige. Nøklene, som indikerer at tilgangen er begrenset til helsepersonell, er nå forsvunnet, og du har adgang – til et spennende landskap med nye muligheter over neste kolle. Bortimot provençalsk.

Velkommen og god fornøyelse!

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 44, nummer 8, 2007, side 1041

Kommenter denne artikkelen