Du er her

Psykologistudenter vil til Tromsø

Tall fra Samordna opptak viser at Universitetet i Tromsø er det mest populære psykologistudiet i Norge.

Instituttleder Ingunn Skre ved Institutt for psykologi ved UiT Norges arktiske universitet er svært glad over denne utviklingen. Ifølge universitetets nettside har det kommet inn 1130 søkere til de 49 profesjonsplassene i Tromsø. Profesjonsstudier i psykologi, uavhengig av studiested, er generelt svært populære med høye søkertall. Og behovet for psykologer er fortsatt stort, ifølge Skre:

– Det er et godt arbeidsmarked for psykologer, det utdannes ikke nok til å fylle det nasjonale behovet og det ser vi blant annet ved at en del velger å studere i utlandet, sier Arnhild Skre til universitetets nettside.

Psykologtidsskriftet

Kommenter denne artikkelen