Du er her

– Setter standarden for norske fagtidsskrifter

Psykologtidsskriftet er kåret til Årets tidsskrift av Norsk Tidsskriftforening.

– Vi har gjennom årenes løp hatt et godt øye til Psykologtidsskriftets stigende kvalitetskurve, og i år lot vi oss begeistre. Dette var årets tidsskrift, uten tvil, sier juryleder Geir Skomsøy til Psykologisk.no.

Psykologtidsskriftet setter standarden for norske fagtidsskrifter og kjennetegnes av et redaksjonelt mot og vilje til å si noe viktig, skriver juryen i sin begrunnelse. De trekker også frem reportasjeserien om psykisk helse i kommunen: «Her blir journalistene sendt til sine hjemkommuner for å bore i et vepsebol av prioriteringer, kommunesammenslåinger og helsereformer som planlegges ovenfra.

Bente Riise, generalsekretær i Tidsskriftforeningen, sier at prisen henger høyt og at juryen har vektlagt tidsskriftets høye kvalitet og mot. – Det sier seg vel selv at dette bør hegnes om videre, uttaler hun til Psykologisk. no, mens juryen håper at «de ansvarlige merker seg hvilke kvaliteter som bringer et tidsskrift på pallen og bidrar aktivt til å styrke disse ytterligere.»

Juryen har bestått av Vidar Røeggen (Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet), Geir Arne Skomsøy (Designfaglig rådgiver), Andreas Wiese (Rådgiver), Ellen Krystad (Tekstkonsulent i Gyldendal Norsk Forlag) og Cecilia Ekstrøm (Leder HumSam-biblioteket ved Universitetet i Oslo).

Deres begrunnelse lyder:

«I 2019 setter Tidsskrift for Norsk psykologforening standarden for norske fagtidsskrifter. Å være relevant utenfor egen profesjon er krevende nok, men også andre forhold imponerer juryen. Utgivelsene kjennetegnes av et redaksjonelt mot og vilje til å si noe viktig. Vi begeistres av reportasjene fra den lokale valgkampen. Her blir journalistene sendt til sine hjemkommuner for å bore i et vepsebol av priori- teringer, kommunesammenslåinger og helsere- former som planlegges ovenfra. På eksemplarisk vis går fagtidsskriftet uredd inn i den pågående politiske debatten. Dette er årets tidsskrift.»

Prisen er støttet av Norsk Tidsskriftforening, Norsk journalistlag og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Psykologtidsskriftet

Kommenter denne artikkelen