Du er her

Koronapandemien legger press på privatpraktiserende

Etter at private psykologaktører ble tatt som virusgisler, stiger bekymringen både for utsatte pasientgrupper og egne ansatte.

Daglig leder for Institutt for Psykologisk Rådgivning (IPR), Anne Hilde Vassbø Hagen, sier hun er aller mest bekymret for sakkyndighetsarbeidet.

– Vi får ikke gjennomført hjemmeobservasjon. Og det sier seg selv at det ikke er mulig å bruke telefon eller video i samtale med barn. Vi må møte dem under fire øyne. Det innebærer at vi risikerer at barns belastninger vedvarer lenger enn godt er fordi utredningsarbeidet trekker ut og rettsbehandling av omsorgssituasjonen blir utsatt, sier hun til Psykologtidsskriftet.

IPR-lederen sier at situasjonen også er alvorlig for psykologene som er tilknyttet IPR-miljøet som enkeltmannsforetak eller eget AS.

– De står selv ansvarlig for egen inntekt og mister ukentlig flere tusen kroner i inntjening. Hjelpetiltakene som er vedtatt av myndighetene hjelper bare et stykke på vei og dekker knapt utgiftene til husleie og andre driftskostnader, påpeker hun.

Daglig leder Pål- Erling Anonsen i den private psykologklinikken Favne Psykologbistand og daglig leder Ingrid Ottesen i Bjørnson organisasjonspsykologene i Stavanger er også bekymret for utviklingen for egen drift og pasientgrupper.

Les hele saken på psykologtidsskriftet.no.

Kommenter denne artikkelen