Du er her

«Mad in norway» lansert

Birgit Valla ønsker å endre psykisk helsefeltet gjennom ny nettsatsing.

page39image17784128
PÅ NETT Nå er den norske versjonen av det amerikanske nettstedet madinamerica.com lansert. Foto: skjermbilde av hjemmesiden.

Psykologspesialist Birgit Valla er initiativtaker til etableringen av nettstedet madinnorway.org. Nettstedet skal ifølge en pressemelding fra Valla bidra til «en nødvendig endring innen psykisk helsefeltet i Norge». Valla mener at den rådende, diagnosebaserte sykdomsmodellen, med overdreven tro på bruk av medikamenter, store maktubalanser og et mangelfullt og ensidig kunnskapsgrunnlag, har mislyktes. «Vi tror framtida ligger i sosiale og relasjonelle tilnærminger som fremmer menneskerettigheter, humanisme, fellesskap og åpen dialog», heter det videre i pressemeldingen. Med seg på laget har hun pårørende, klinikere (leger, psykologer og annet helsepersonell), forskere og andre som interesserer seg for psykisk helse. Alle skal bidra frivillig på nettstedet ut fra et personlig engasjement, ifølge pressemeldingen. Nettstedet er inspirert av det amerikanske madinamerica.com og ble lansert 6. desember: madinnorway.org

   Psykologtidsskiftet

Kommenter denne artikkelen