Du er her

Ferskvare

page65image243376

Håndbok i familieterapi

«Familieterapi er i dag et felt som stadig utfordres
av mer individori- enterte retninger» skriver redaktørene Lennart Lorås og Ottar Ness i forordet til boken Håndbok i familieterapi utgitt på Fagbokforlaget. Over 32 kapitler ønsker de å vise familieterapiens rele- vans på en rekke arbeidsarenaer og feltets forskningsgrunnlag.

 

 

page65image242592

Etikk for profesjonen

 Samlagets bok Profesjonsetikk for psykologar av Nina Dalen og Knut Dalen tar for seg hvordan du som psykolog kan forberede deg på utfordrende situasjo- ner. Forfatterne går gjennom profesjons- etiske retningslinjer og lovverk for å belyse tema som taushetsplikt og bruk av tvang. Vignetter fra praksis illustrerer problemstillingene.

 

 

 

page65image245280

Kvalitativ hverdag

I antologien Hver- dagsliv, barndom og oppvekst fra Universitetsforlaget søker redaktørene Anne Jansen og Agnes Andenæs å binde sammen kvalitative metoder med temaet familieliv og oppvekst. Boken retter seg mot studenter på helsefaglige, sosialfaglige og samfunnsfaglige utdanninger, og tar for seg temaer som livsformsintervjuet, omskjæring, seksualisert digital interak- sjon, migrasjon, med mer.

Kommenter denne artikkelen