Du er her

Vil gjøre deg proff på tvers

Publisert
1. juli 2019

Som den første utdanningsinstitusjonen i landet gjør Universitetet i Bergen (UiB) tverrfaglig praksis obligatorisk for alle som tar medisin- og helsefag.

Om du er psykologstudent ved UiB må du øve deg på å samarbeide med eksempelvis tannpleiere, vernepleiere, musikkterapeuter og medisinere. Og det skal skje ute i det virkelige arbeidslivet; i barnehager, på sykehjem og på sosialkontor.

Gjennom Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring (TVEPS) har UiB etablert et 20-timers kurs i tverrfaglighet: Fem og fem studenter

fra ulike utdanninger går sammen i grupper og utarbeider en plan med tiltak som kan forbedre livskvaliteten til en nærmere bestemt brukergruppe som studentene har utredet på forhånd.

Dekan Bente Wold ved UiB sier til Psykolog- tidsskriftet at TVEPS speiler den tverrfaglige virkeligheten studentene møter i yrkeslivet når de er ferdigutdannet.

- Virkeligheten er tverrfaglig. Nå har vi en gyllen mulighet til å lære morgendagens helse- arbeidere å jobbe sammen og få det beste ut av hverandre til beste for pasientene, sier hun.

Kommenter denne artikkelen