Du er her

Ferskvare

page70image11034384

Om barnevern

Universitetsforlaget utgir i år ut nok en
bok i Hva er­-serien. Fundamentet i Hva er BARNEVERN av Reidun Follsø er fortellinger om menneskers møter med barnevernet. Fortellingene brukes til å utforske spørsmål som Hva er omsorg og omsorgssvikt? Hvordan formes for­ ståelsen av barn, barndom, omsorg og foreldreskap innenfor geografiske og his­ toriske kontekster? Hvordan bidrar barn og foreldres medvirkning til god hjelp?

 

page70image11027104

Om rusmiddel­ problemer
Peter Prescott og Tor­ bjørn Tvedten kommer i år med Kognitiv terapi i behandling av rusmid- delproblemer. Motiva- sjon, beslutningstaking og gjennomføring av endring på Gylden­ dal forlag. Forfatterne ser på hva som skal til for å gjennomføre endring, og utforsker spørsmål som hvorfor man skal gjøre endringer og hvordan man skal få det til. Hjelp til å mestre risikosituasjoner, takle sug og negative følelser er sentralt.

 

page70image11031808

Om internett­ behandling
Veiledet internett- behandling. Digitale verktøy for psykisk helsehjelp er tittelen på Tine Nordgreen og Arne Repåls nye bok. De mener at for å kunne hjelpe flere til rett tid trengs det nye måter å tilby psy­ kisk helsehjelp på. Forfatterne beskriver hvordan en kan planlegge, starte opp og tilby psykisk helsehjelp med digital teknologi, og om effekten av veiledet internettbehandling versus ansikt til ansikt­behandling.

Kommenter denne artikkelen