Du er her

Lønn – til meg!

Publisert
1. januar 2006

Jeg har jobbet tyve år i psykisk helsevern, og stilte for over et år siden lønnskrav uten at det er besvart. Jeg er dessverre fortsatt ikke-spesialist, og mangler bare oppgaven. Jeg tjener 300 000 her ved sykehuset, og har en toårig videreutdanning i tillegg til de kurs som kreves til spesialiteten. Hvilke råd vil du gi i forhold til mitt neste trekk/begrunnelser med hensyn til personlige lønnskrav?

Lite fornøyd

Du har ikke 300 000 i lønn etter fjorårets oppgjør – som nå for lengst er offisielt. Du har betydelig høyere lønn etter den nye avtalen ved ditt helseforetak. Forøvrig er den mest effektive måten du kan få enda mer lønn på nettopp å bli ferdig med spesialiteten – og det styrer du helt selv! Du behøver ikke å spørre noen, eller begrunne at du blir spesialist. Det holder simpelthen at du blir det. Siden en spesialist ved ditt helseforetak har spesialistlønn, er oppgaveskriving sannsynligvis det mest effektive du kan gjøre for din økonomi. Selv uten å fremheve dine personlige fortrinn, kan du altså risikere å gå opp betydelig i lønn i løpet av kort tid – dersom du velger å skrive en oppgave. Kjenner du skrivekløen vinner over skrivevegringen? Tenk på familieøkonomien og skriv i vei!

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 43, nummer 1, 2006, side

Kommenter denne artikkelen