Du er her

Intervju i arbeidstida

Publisert
1. mars 2005

Jeg er invitert til et intervju på en spennende ny jobb som ingen har søkt (jeg har blitt oppringt!). Har jeg rett på fri fra nåværende jobb for å gå på intervjuet? Og må jeg informere arbeidsgiver allerede nå, eller kan jeg vente til jeg faktisk sender søknad på jobben?

Smigret

Du har ikke rett til å få fri med lønn for et slikt intervju. Det enkleste er at du søker om å avspasere den aktuelle tiden. Å informere om at «kanskje jeg søker en annen jobb», setter fort i gang utstøtingsmekanismer der en jobber («hun skal jo slutte allikevel»). Mitt råd er at du ikke gir slike uklare signaler, men at du jobber der du faktisk er, helt til du sier opp jobben. Kanskje-tilstander er destruktive for både deg og omgivelsene. Du har ingen plikt til å innvie din arbeidsgiver i dine private tanker, selv om disse tankene omhandler å søke andre jobber. Taushet er gull – som regel, og absolutt her.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 42, nummer 3, 2005, side

Kommenter denne artikkelen