Du er her

Heidegger er uover­truffen i å tenke nytt om det hver­dagslige. Martin Heidegger: "Væren og tid" (1927)

Publisert
3. februar 2020

Jeg var student, det var juleferie, og jeg hadde kjøpt Væren og tid. Jeg satte meg godt til rette, peisen var tent, men allerede på side tre skjønte jeg at jeg trengte en arbeidsstol og en skrivepult.

Heidegger var opptatt av poesi, men han var ingen poet. Sett bort ifra alle nyordene, så er teksten fremdeles seig materie. Bokens tema kan oppsummeres som spørsmålet om værens mening. Svaret er det verre med.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 57, nummer 2, 2020, side 147

Kommenter denne artikkelen