Du er her

Romeo versus Julie - dette er en bok om kjærlighetens strategi David M. Buss: The Evolution of desire strategi (2006)

Publisert
2. desember 2019

Psykologutdanningen belyste for meg hvilken uunnværlig betydning våre nære relasjoner har for vår opplevelse av oss selv. Mange av de 360 studiepoengene gikk med til å forklare hvordan tilknytningsrelasjoner påvirker oss, men ingenting om hva som gjør at to voksne mennesker gjensidig velger å danne et nært, romantisk og emosjonelt bånd med hverandre.

I The Evolution of Desire forsøker David Buss å forklare dette ved å vende blikket mot pattedyret i oss. Med et solid krysskulturelt forskningsgrunnlag viser Buss hvordan evolusjonen har formet menns og kvinners partnerpreferanser. Begge kjønnene leter etter kjærlighet og forpliktelse, men også etter det vi normalt betrakter som overfladiske egenskaper. Menn foretrekker ungdommelighet og et vakkert ytre, mens kvinner i større grad foretrekker menn med ressurser og god sosial posisjon.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 56, nummer 12, 2019, side 958

Kommenter denne artikkelen