Du er her

Felles helseportal

Helsenorge.no er lansert. Foreløpig fremstår nettsiden som ryddig, men heller mangelfull.

FORNØYD: Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: HOD

Den nye internettportalen skal innholde veivisere til helse og sunnhet, informasjon om helsetjenester, sykdom og behandling. Målgruppen er folk flest.

– Samtidig skal Helsenorge.no fortelle pasienter og brukere hvilke rettigheter de har, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ved lanseringen. – Selvbetjeningstjenester blir et viktig satsningsområde fremover, og jeg håper vi kan lansere tjenesten «mine egenandeler» og «mine resepter» i løpet av året eller tidligere.

Kommentatoren Nard Schreurs i Computerworld er ikke overbevist: «Helsenorge.no er en enveiskanal med helseinformasjon som allerede er tilgjengelig andre steder. Det finnes ingen mulighet til å bestille legetimer på nett, man kan ikke sende inn spørsmål, det eksisterer ikke noe diskusjonsforum eller annen form for brukergenerert innhold. […] Den nye helseportalen er ikke mobiltilpasset og man har heller ikke utviklet en app. På en smarttelefon blir websiden tung og uoversiktlig.»

Nettstedets definisjon av yrkestittelen psykolog tyder også på at det er rom for forbedring: «Psykolog arbeider innenfor fagfeltet psykologi og har utrednings-, diagnostiserings- og behandlingskompetanse. Mange har vanskeligheter med å skille mellom en psykolog og en psykiater som fagperson.»

Portalen skal gradvis bygges ut med flere tjenester.

arne.olav@psykologforeningen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 7, 2011, side 704

Kommenter denne artikkelen