Du er her

En klinisk dystopi

Foto: Jean Marmeisse/Plainpicture
Publisert
2. desember 2019

Tirsdag den 13. januar 2032 implementeres det nye behandlingstilbudet «Frisk» i psykisk helsevern. Enhver som har problemer eller er ulykkelig, ung så vel som gammel, kan laste ned Frisk-appen til sin enhet. Appens tiltalende blå firkløver-ikon vitner om veien til et bedre liv, med garantert og synlig resultat.

Etter at du har lagt inn dine personalia, tildeles du et 24-sifret behandlingsnummer. Tidsvinduet for denne manøveren er en klokketime. Alt må skrives ned med den største nøyaktighet i løpet av tiden du har til rådighet, ellers kan det bli forsinkelser og problemer med behandlingen. Er du tuslete eller har store problemer, er det best å få hjelp fra en pårørende.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 56, nummer 12, 2019, side 922-923

Kommenter denne artikkelen