Du er her

Profesjonsvedtak omgjort på Blindern

På Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo har det i lengre tid vært strid om hvilke kvalifikasjoner som er nødvendig for å bli instituttleder. I en stillingsutlysning fra februar i år er et av kriteriene for å søke jobben at man har tatt profesjonsutdanningen i psykologi. Dette falt masterstudentene tungt for brystet: – Jeg vil gjerne høre noen argumenter for hvorfor en profesjonsutdannet psykolog er bedre skikket som instituttleder enn en psykolog med mastergradsutdanning, sa masterstudent Niklas Poulsen Viki til Universitas i februar.

Nylig gjorde instituttledelsen om på vedtaket etter et ekstraordinært styremøte i mars. Dekan Fanny Duckert ved det samfunnsvitenskapelige fakultetet er fornøyd med beslutningen.

– Jeg mener dette er et klokt vedtak. Jeg har tidligere sagt at det i utgangspunktet ikke er et godt kriterium å sortere hvem som kan søke på stillingen på denne måten, sa Duckert til Universitas i mars. Instituttledelsen har som mål å lyse ut stillingen på nytt før sommeren.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 4, 2015, side

Kommenter denne artikkelen