Du er her

Ferskvare

Down the rabbit hole?

Hva kan være mer passende enn at et tidsskrift med navnet «Matrix» etter 30 år lanserer seg selv i digital utgave? Det nordiske tidsskriftet for psykoterapi står redaksjonelt for et humanistisk og samfunnsvitenskapelig syn på psykoterapi, og deres siste utgave er et temanummer om psykoanalyse og forskning

matrixtidsskrift.wordpress.com

Psykolog utgir novellesamling

Arne Haukdal, psykolog, debuterte nylig med novellesamlingen Hagereglene, utgitt på Bokforlaget Publica. Forfatteren er ellers aktiv i Dagbladets Diktkammer og lager musikk og videoer på YouTube. «Drivkraften er den samme med ord som med musikk, den bare er der og er vanskelig å forklare, utover det faktum at ordene ber om et uttrykk,» sier Haukdal i et intervju med forlaget. Tittelen Hagereglene er basert på ei låt av Snow Patrol: «The Garden Rules». Sentrale temaer boka er menneskelig tilpasning til eksistensielle utfordringer; hvordan tilpasningen ytrer seg og hva som skjer når tilpasningen rokkes ved eller ikke fungerer.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 3, 2015, side 261

Kommenter denne artikkelen