Du er her

En våghals med fortid

Augustutgaven av tegneserien Daredevil har fått ros for hvordan de har integrert kunnskap om fødselsdepresjon inn i fortelling om hvorfor han ble forlatt av sin mor som barn. Her forteller moren til mannen uten frykt om sine opplevelser som nybakt mor. Om hvordan hun ikke var lykkelig som nybakt mor, om helsepersonell som ikke skjønte hennes opplevelser, hennes skam, sjalusi og sinne. Om hvor lite ektemannens trøstende ord betyr når den indre stemmen kverner på at hun er den verste moren noensinne. Om hvordan ting baller på seg hvis tilstanden ikke behandles. Om å forlate et barn fordi hun er redd for at hun vil skade det. Alt mens tegningene viser en mor som kun ser et skall av seg selv i speilet, uten noen vei inn til seg selv. Og på siste side trykker de like gjerne støttegruppen Postpartum Support International sin infoside om tilstanden ord for ord. Det er mange kanaler for forebyggende arbeid innen psykisk helse.

Daredevil #7, august 2014, Marvel Comics.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 51, nummer 10, 2014, side

Kommenter denne artikkelen