Du er her

#metoo

Sunn fornuft – Vi kan ikke ha empiriske data på alt vi skal mene og snakke om i samfunnet. Vi må snakke med gutter om hvordan de skal oppføre seg og om forholdet til kvinner og seksualitet. Her tror jeg vi kan stole litt på sunn fornuft.

Thore Langfeldt til Klassekampen 2. desember

Villfarelse Det er nemlig et trist faktum at slik oppførsel blant mange menn er blitt sett på som et mer eller mindre akseptabelt uttrykk for maskulin seksualitet. (…) Men den tiden er definitivt forbi.

Frode Thuen i A-magasinet 8. desember

Nylæring Me har lært å sno oss, og me tenker «joda, klart #metoo har noko for seg, når det kjem til å rope høgt om at overgrep ikkje er greitt, men treng me verkeleg ein kampanje om generell oppførsel?» Dei unge meiner me gjer. Dei vil ikkje lære det me har lært. Dei vil ikkje ha eit samfunn der dei skal måtte lære seg å skilje mellom dei typane du må passe deg for, og dei andre.

Kristine Tofte i Firdaposten 9. desember

Ensidig – Metoo-debatten har hatt en altfor ensidig oppmerksomhet på menn – og hva som kjennetegner menn som trakasserer. For bare et par måneder siden kunne alle reflektere litt mer balansert rundt saken.

Leif Edward Ottesen Kennair til Dagens næringsliv 11. desember

Ta ansvar Det er ikke lett å ta inn over seg at en har gjort noe ille. Første trinn er å innrømme det for deg selv. (…) Ta ansvar overfor de menneskene du har forulempet. De fortjener bedre fra deg enn din unnvikelse.

Sidsel Fjelltun om #metoo i Aftenposten 12. desember

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 56, nummer 1, 2018, side 49

Kommenter denne artikkelen