Du er her

Debattert

Skole og helse

Direkte billig forebygging Det er vanskelig å se at en kommune kan tilby noen mer direkte og billigere helseforebygging enn skolehelse. En helsesøster som er til stede på skolen er en enestående og effektiv måte å fange opp barn og unge

Karianne Braathen i Drammens tidende 7. juni

Utilstrekkelig hjelp Når min 16 år gamle venninne på videregående sier at hun føler seg rusa på vei til skolen fordi hun går på sterke antidepressiva, men ikke får tilstrekkelig psykologhjelp, er det noe alvorlig galt med systemet.

Amalie Henriksen debatterer i VG 18. juni

Verktøy – Vi går blant annet til valg på at ungdom skal få lære om psykisk helse i skolen. Ungdommens selvbilde er knyttet til stress og press og de spør seg: Er jeg god nok? Vi vil gi barna våre de verktøyene de trenger for å mestre sin psykiske helse på linje med sin fysiske helse.

Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Ap, til Dagbladet 19. juni

Skolehelse Siden den nåværende regjeringen overtok i 2013, har det blitt bevilget over en milliard kroner til helstasjon- og skolehelsetjenesten, opplyser departementet. – Hvis vi klarer å forebygge fysiske og psykiske helseplager hos barn og unge på et tidlig tidspunkt, vil det ha stor betydning for resten av livene deres, uttaler Bent Høie.

Fra siste.no, Avisenes nyhetsbyrå 19. juni

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 55, nummer 7, 2017, side 665

Kommenter denne artikkelen