Du er her

Helbredende rus?

Forhåndsbestemt – Det virker som om man allerede har bestemt seg for at psykedeliske stoffer som MDMA (ecstasy) vil være en behandlingsmessig revolusjon, uten at dette er dokumentert.

Anders Danielsen Lie til Stavanger Aftenblad 9. januar

Nøktern – Du finner ikke at jeg sier noe sterkere enn at MDMA og psykedelika kan ha potensiale i behandlingen av syke som vi i dag har relativt dårlig behandlinger for. Jeg er enig i at man må være nøktern.

Pål Ørjan Johansen til Morgenbladet 13. januar

Lovende Skillet mellom ulovlige rusmidler og legemidler eksisterer knapt. Til medisinsk bruk må vi være opptatt av hva som virker. Å omtale lovende, om enn eksperimentell forskning offentlig, kan i så måte vanskelig være galt.

Andreas Wahl Blomkvist og Hans Fredrik Marthinussen debatterer i Aftenposten 13. januar

Ja takk Visst faen vil jeg ha et samfunn der mentale plager behandles med rus – dersom dette er effektivt. For ellers er alternativet mentale plager.

Tarjei Ellingsen Røsvoll debatterer i Natt&Dag 13. januar

Manglende livserfaring Hvor er verden egentlig på vei, hvis foreldre ikke sier nei, og stadig flere voksne anbefaler dop som mestring mot dårlige karakterer? Hvor depresjon skal leges med ecstasy? En ting er sikkert, det blir ikke mye ekte livserfaring av slikt.

Fra Katrine Lias skråblikk i Agderposten 14. januar

Bekymringsfullt Propagandering av MDMA som et universalmiddel mot livssmerte, psykiske lidelser og som kilde til lykke er bekymringsfull.

Ulrik Malt debatterer i Aftenposten 18. januar

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 55, nummer 2, 2017, side 225

Kommenter denne artikkelen