Du er her

Fagpublisering

Manglende tilbud Altfor få skriver om naturvitenskapelige emner, og det er sjelden du støter på virkelig gode tekster om samliv, helse og hverdagspsykologi. I sistnevnte gruppe dominerer enkeltskjebnene totalt. Unntaksvis kan de treffe, men ofte er de bygget opp over samme lest: Har du lest én, er det som om du har lest alle. Dette er litt leit, for det er grunn til å tro at kundene i bokhandel og bibliotek ikke sjelden nettopp etterspør up to date-titler med naturvitenskapelig eller medisinsk/psykologisk innhold.

Dag Gjestland ser på 10 år med innkjøpsordning av sakprosa, Prosa nr. 4 2015

Bokmessesuksess Bokmässans nya Psykologiscenen har kommit att bli en av 2015 års publikmagneter. Det har varit fullsatt på seminarierna.

Svenska Dagbladet rapporterer fra bokmessen i Gøteborg 2015, 27. september

Hvem, hva, hvorfor? – Jeg leser faglitteratur om menneskelig psykologi, jeg hører på radioprogram om forskjellige mennesker, jeg må bare prøve å forstå andre. Hvem er de? Hva interesserer de seg for? Hvordan tenker de? Hvorfor gjør de som de gjør? Jeg er helt nerdete på det, faktisk.

Sofia Helin til Adresseavisen 10. oktober

Rammebetingelser – Jeg tror, med hånden på hjertet, at vi alle ønsker å gjøre gode, grundige jobber når vi publiserer. Når «lettvinte løsninger» likevel kan påvises, synes jeg det er en for «lettvint løsning» å ene og alene skylde på indre moralsk brist hos den enkelte forsker. Hva med de ytre forholdene? Rammebetingelsene?

Torill Christine Lindstrøm til Forskerforum.no 17. september

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 11, 2015, side

Kommenter denne artikkelen