Du er her

Tjen befolkningen

Psykologi, ikke profesjon: – Jeg er bekymret for Psykologforeningens forhold til mastersaken i dag. Det var en ulykke at man gjorde den til et spørsmål om medlemskap. Vi burde i stedet ha hjulpet mastere og myndigheter med en tilleggsutdanning. Jeg er redd for at vi er blitt oppfattet som proteksjonistiske. Profesjonen kan ikke stå i første rekke her – det må psykologien gjøre. Profesjonen er bare et middel til å skaffe befolkningen gode tjenester.

Sverre Nilsen intervjues på Psykologforeningen.no, 8. april

Ikkje berre fysisk fostring: Eg har skumma gjennom folkehelsemeldinga, og den er slik ein kunne vente. Full av fine ord og gode intensjonar. Litt mindre sterk på konkrete tiltak, og når alt kjem til alt er det kommunane si oppgåve å ordne opp. Eg likar at den seier at psykisk helse no skal likestillast i folkehelsearbeidet. Ei anerkjenning av at folkehelse ikkje berre er røykeslutt, bmi og fysisk fostring, men kanskje like mykje sosiale fellesskap og møteplassar. 

Arne Hjort Johansen i Firdaposten, 11. april

Feil formål: Alle kommunene har fått mer penger til forebyggende helsearbeid for barn og unge, men vi i Rådet for psykisk helse er redde for at mye av pengene blir brukt til andre formål. 

Tove Gundersen i Avisa Nordland, 13. april

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 5, 2015, side

Kommenter denne artikkelen