Du er her

«Psykologi» – tuller dere?

Tidsskriftet anno 2015 på glanset papir fremstår som et ukeblad hvor det akademiske innholdet er på vikende front.

Publisert
5. februar 2015

Postdoktor, spesialist i klinisk voksenpsykologi Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo & NORMENT KG Jebsen Senter for psykoseforskning, Oslo universitetssykehus

PSYKOLOGTIDSSKRIFTET

Selv etter å ha fulgt Tidsskrift for Norsk psykologforening i forvandlingen fra akademisk tidsskrift til dagens pludremagasin, trodde jeg at jeg så feil da jeg leste første utgave i år. Jeg spurte meg om det var 1. april og tid for narring, saumfarte redaktørens spalte for en mulig forklaring, og lurte på om jeg var dum som ikke skjønte et eller annet. Det siste er sikkert tilfellet, men jeg har ikke funnet noen indikasjoner på at anmeldelsen av Ylvis? musikkvideo under overskriften «Anbefalt» var ment som en spøk. Seriøst, redaktører? Dette vil jeg ikke at mine abonnementspenger brukes på. Tidsskriftet anno 2015 på glanset papir fremstår som et ukeblad hvor det akademiske innholdet er på vikende front til fordel for spissformulert debatt og intervjuer og en vulgarisering av psykologifaget. Man har lagt seg på kun 2 vitenskapelige artikler per nummer hvorav 1 gjemmes bort langt uti bladet. Psykologprofesjonen har et sterkt akademisk ståsted og er i stand til å fordøye vitenskapelige artikler.

Det skiftes vel neppe kurs etter å ha lest dette, så da utfordrer jeg isteden. Finn noen til å anmelde en ny musikkvideo, gjerne med dynamisk tilsnitt. Jeg foreslår at dere tar en med mitt favorittband, Mötley Crüe. Skal vi si «Girls, girls, girls» siden den låta er ganske kjent? Det kan bli gøy. I mellomtiden skal jeg finne ut hvordan jeg kan være medlem av Norsk psykologforening uten at deler av min medlemsavgift går til bladet deres.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 2, 2015, side

Kommenter denne artikkelen