Du er her

Debattert

Publisert
5. april 2011

Tigermamma

 • Chua satte datterens dukkestue ut i bilen og sa hun ville gi den til Frelsesarmeen hvis datteren ikke kunne [piano]stykket perfekt neste dag. Hun ble truet med nekt av lunsj, middag, julegaver. […] Huset ble som en krigssone med hån og kjefting. Så plutselig ble sjuåringens fingre koordinert, hun fikk det til, og skal ha utbrutt: «Mamma – se, det er lett!» Hun strålte av lykke, og mor og datter skal ha hygget seg om kvelden. Ifølge boken.
  Guri Hjeltnes i Dagsavisen 20. januar
 • Tigerpappa
  Tigerbarna er på vei til å utkonkurrere norske barn – som er oppdratt til å bli late og fete. Det mener BI-professor Tor W. Andreassen, som selv er en tigerpappa.
  VG 14. mars
 • Forkastelig – Amy Chuas oppdragelse er helt forkastelig, sier Willy-Tore Mørch, professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø og ekspert på barnepsykologi. […]– Det er helt galt å forlange det perfekte før du gir ros. Barnet bør få ros og oppmuntring for å forsøke, da får du et barn som lærer å prøve og takle utfordringer. […] Hun har vært heldig som har hatt to sterke jenter som har tålt behandlingen. Et mer sårbart barn kan bli deprimert, få angst og trekke seg inn i seg selv.
  VG 15. mars
Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 48, nummer 4, 2011, side

Kommenter denne artikkelen